20 dagen recepten

    • Dag 1: Kipfilet met gestoomde groenten
    • Ingrediënten:
      • 2 kipfilets
      • Broccoli
      • Bloemkool
      • Wortelen
      • Olijfolie
      • Knoflookpoeder, zout en peper naar smaak
    • Bereiding:
      1. Verwarm de oven voor op 200°C.
      2. Marineer de kipfilets met olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper.
      3. Bak de kipfilets in de oven gedurende 25-30 minuten.
      4. Stoom ondertussen de groenten.
      5. Serveer de kipfilets met gestoomde groenten.
    • Dag 2: Gegrilde tonijnsteak met geroosterde groenten
    • Ingrediënten:
      • 2 tonijnsteaks
      • Paprika
      • Courgette
      • Aubergine
      • Champignons
      • Olijfolie
      • Verse kruiden (bijv. tijm, rozemarijn)
    • Bereiding:
      1. Marineer de tonijnsteaks met olijfolie en verse kruiden.
      2. Verwarm de grill voor.
      3. Grill de tonijnsteaks aan beide kanten gedurende 3-4 minuten per kant.
      4. Snijd de groenten in stukken en meng ze met olijfolie, zout en peper.
      5. Rooster de groenten in de oven op 200°C gedurende 20-25 minuten.

    • Dag 3: Gevulde paprika’s met gehakt en spinazie
    • Ingrediënten:
      • 4 paprika’s
      • Gehakt (rund of kip)
      • Spinazie
      • Ui
      • Knoflook
      • Tomatensaus (koolhydraatarm)
      • Geraspte kaas
    • Bereiding:
      1. Verwarm de oven voor op 180°C.
      2. Bak het gehakt met ui en knoflook tot het gaar is.
      3. Voeg spinazie toe en bak tot het geslonken is.
      4. Vul de paprika’s met het gehakt-spinaziemengsel en leg ze in een ovenschaal.
      5. Giet tomatensaus over de paprika’s en bestrooi met geraspte kaas.
      6. Bak de gevulde paprika’s gedurende 25-30 minuten in de oven.
    • Dag 4: Gebakken kalkoenfilet met groene bonen en champignons
    • Ingrediënten:
      • 2 kalkoenfilets
      • Groene bonen
      • Champignons
      • Ui
      • Knoflook
      • Boter
      • Verse tijm
    • Bereiding:
      1. Verwarm een beetje boter in een pan.
      2. Bak de kalkoenfilets aan beide kanten goudbruin en gaar.
      3. Snijd de champignons en ui en bak ze met wat knoflook en tijm.
      4. Kook de groene bonen kort in kokend water en giet af.
      5. Serveer de gebakken kalkoenfilets met de groene bonen en champignons.

    • Dag 5: Geroosterde groentesalade met gerookte kip
    • Ingrediënten:
      • Gerookte kipfilet
      • Courgette
      • Paprika
      • Cherrytomaten
      • Rucola
      • Balsamicoazijn
      • Olijfolie
    • Bereiding:
      1. Verwarm de oven voor op 200°C.
      2. Snijd de groenten in stukken en verdeel ze over een bakplaat.
      3. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en rooster in de oven gedurende 20-25 minuten.
      4. Meng de geroosterde groenten met rucola, cherrytomaten en stukjes gerookte kip.
      5. Besprenkel met balsamicoazijn en serveer.

    • Dag 6: Gegrilde kipspiesjes met Griekse salade
    • Ingrediënten:
      • Kipfilets
      • Komkommer
      • Tomaat
      • Rode ui
      • Feta kaas
      • Olijven
      • Olijfolie
      • Citroen
    • Bereiding:
      1. Snijd de kipfilets in stukjes en rijg ze aan spiesjes.
      2. Verwarm de grill voor en gril de kipspiesjes tot ze gaar zijn.
      3. Snijd ondertussen de komkommer, tomaat, rode ui en feta kaas.
      4. Meng de gesneden groenten en kaas met olijven, olijfolie en citroensap.
      5. Serveer de gegrilde kipspiesjes met de Griekse salade.

    • Dag 7: Gestoomde zalm met gestoomde groenten
    • Ingrediënten:
      • 2 zalmfilets (vervangbaar door bijv. kabeljauwfilet)
      • Broccoli
      • Bloemkool
      • Wortelen
      • Verse dille
      • Citroen
    • Bereiding:
      1. Breng water aan de kook in een stoompan.
      2. Leg de zalmfilets in de stoommand en bestrooi met zout, peper en verse dille.
      3. Stoom de zalm gedurende 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte.
      4. Stoom ondertussen de groenten.
      5. Serveer de gestoomde zalm met gestoomde groenten en een partje citroen.

    • Dag 8: Gegrilde biefstuk met geroosterde groenten
    • Ingrediënten:
      • 2 biefstukken
      • Asperges
      • Paprika
      • Champignons
      • Ui
      • Knoflook
      • Olijfolie
    • Bereiding:
      1. Verwarm de grill voor.
      2. Marineer de biefstukken met olijfolie, knoflook, zout en peper.
      3. Grill de biefstukken naar gewenste gaarheid.
      4. Snijd de groenten in stukken en meng ze met olijfolie, zout en peper.
      5. Rooster de groenten in de oven op 200°C gedurende 20-25 minuten.

    • Dag 9: Kippensoep met groenten en kokosmelk
    • Ingrediënten:
      • Kippenbouillon (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
      • Kipfilet
      • Groenten naar keuze (bijv. prei, wortel, bleekselderij)
      • Kokosmelk
      • Gember
      • Knoflook
      • Koriander (optioneel)
    • Bereiding:
      1. Breng de kippenbouillon aan de kook.
      2. Voeg stukjes kipfilet, gesneden groenten, geraspte gember en fijngehakte knoflook toe.
      3. Laat sudderen tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
      4. Voeg kokosmelk toe en warm het geheel nog even door.
      5. Garneer met verse koriander indien gewenst.

    • Dag 10: Gegrilde kippenborst met gestoomde groenten en pesto dressing
    • Ingrediënten:
      • 2 kippenborsten
      • Broccoli
      • Bloemkool
      • Paprika
      • Pesto (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
      • Olijfolie
      • Knoflookpoeder, zout en peper naar smaak
    • Bereiding:
      1. Verwarm de grill voor.
      2. Marineer de kippenborsten met olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper.
      3. Grill de kippenborsten tot ze gaar zijn.
      4. Stoom ondertussen de groenten.
      5. Maak een dressing door pesto te mengen met olijfolie.
      6. Serveer de gegrilde kippenborsten met gestoomde groenten en pesto dressing.

    • Dag 11: Gebakken kabeljauwfilet met gebakken groenten
    • Ingrediënten:
      • 2 kabeljauwfilets
      • Courgette
      • Aubergine
      • Champignons
      • Ui
      • Knoflook
      • Citroen
      • Verse peterselie
    • Bereiding:
      1. Verhit wat olie in een pan.
      2. Bak de kabeljauwfilets aan beide kanten goudbruin en gaar.
      3. Snijd de groenten in stukken en bak ze met knoflook en ui tot ze zacht zijn.
      4. Breng op smaak met citroensap en verse peterselie.
      5. Serveer de gebakken kabeljauwfilets met de gebakken groenten.

    • Dag 12: Omelet met spinazie en feta kaas
    • Ingrediënten:
      • Eieren
      • Spinazie
      • Feta kaas
      • Cherrytomaten
      • Ui
      • Olijfolie
    • Bereiding:
      1. Verhit wat olie in een koekenpan.
      2. Klop de eieren los en giet ze in de pan.
      3. Voeg spinazie, feta kaas, gesneden cherrytomaten en ui toe aan de omelet.
      4. Bak tot de omelet stevig is en de kaas gesmolten is.
      5. Serveer de omelet warm.

    • Dag 13: Geroosterde kippenpoten met groene salade
    • Ingrediënten:
      • 4 kippenpoten
      • Gemengde groene bladsla (bijv. rucola, spinazie, sla)
      • Komkommer
      • Radijsjes
      • Cherrytomaten
      • Balsamicoazijn
      • Olijfolie
    • Bereiding:
      1. Verwarm de oven voor op 200°C.
      2. Wrijf de kippenpoten in met olijfolie, zout en peper.
      3. Leg de kippenpoten op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 35-40 minuten, of tot ze gaar en knapperig zijn.
      4. Bereid ondertussen de salade door de groenten te mengen.
      5. Besprenkel de salade met balsamicoazijn en olijfolie.
      6. Serveer de geroosterde kippenpoten met de groene salade.

    • Dag 14: Gegrilde garnalenspiesjes met gestoomde groenten
    • Ingrediënten:
      • Garnalen
      • Courgette
      • Paprika
      • Champignons
      • Cherrytomaten
      • Citroen
      • Olijfolie
      • Knoflookpoeder, zout en peper naar smaak
    • Bereiding:
      1. Week houten spiesjes in water.
      2. Rijg de garnalen afwisselend met stukjes groenten aan de spiesjes.
      3. Bestrooi met knoflookpoeder, zout en peper en besprenkel met olijfolie.
      4. Verwarm de grill voor en grill de garnalenspiesjes gedurende 2-3 minuten aan elke kant, tot de garnalen roze zijn.
      5. Stoom ondertussen de groenten.
      6. Serveer de gegrilde garnalenspiesjes met gestoomde groenten en partjes citroen.

    • Dag 15: Courgette pasta met garnalen en tomatensaus
    • Ingrediënten:
      • Courgette
      • Garnalen
      • Tomatensaus (koolhydraatarm)
      • Knoflook
      • Rode peper vlokken (optioneel)
      • Olijfolie
      • Verse basilicum
    • Bereiding:
      1. Gebruik een spiraalsnijder om courgette in spaghetti-achtige slierten te snijden.
      2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de garnalen met knoflook en rode peper vlokken (indien gewenst) tot ze gaar zijn.
      3. Voeg tomatensaus toe aan de garnalen en verwarm tot alles goed warm is.
      4. Serveer de garnalen en tomatensaus over de courgette pasta en garneer met verse basilicum.

    • Dag 16: Gegrilde kipfilet met gestoomde broccoli en amandelen
    • Ingrediënten:
      • 2 kipfilets
      • Broccoli
      • Amandelen
      • Citroen
      • Olijfolie
      • Knoflookpoeder, zout en peper naar smaak
    • Bereiding:
      1. Verwarm de grill voor.
      2. Marineer de kipfilets met olijfolie, knoflookpoeder, zout en peper.
      3. Grill de kipfilets tot ze gaar zijn.
      4. Stoom ondertussen de broccoli.
      5. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
      6. Serveer de gegrilde kipfilets met gestoomde broccoli en geroosterde amandelen, en garneer met partjes citroen.

    • Dag 17: Zalmfilet met geroosterde groenten
    • Ingrediënten:
      • 2 zalmfilets
      • Asperges
      • Cherrytomaten
      • Paprika
      • Ui
      • Olijfolie
      • Verse kruiden (bijv. tijm, rozemarijn)
    • Bereiding:
      1. Verwarm de oven voor op 200°C.
      2. Leg de zalmfilets op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en verse kruiden.
      3. Snijd de groenten in stukken en meng ze met olijfolie, zout en peper.
      4. Verdeel de groenten rondom de zalmfilets op de bakplaat.
      5. Rooster alles in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot de zalm gaar is en de groenten geroosterd zijn.

    • Dag 18: Courgette rolletjes met ricotta en spinazie
    • Ingrediënten:
      • 2 courgettes
      • Ricotta kaas
      • Spinazie
      • Knoflook
      • Verse basilicum
      • Olijfolie
    • Bereiding:
      1. Snijd de courgettes in lange plakken en gril ze kort tot ze buigzaam zijn.
      2. Meng de ricotta met fijngehakte knoflook en verse basilicum.
      3. Verdeel de spinazieblaadjes over de gegrilde courgetteplakken en schep er wat van het ricotta mengsel op.
      4. Rol de courgetteplakken op en plaats ze in een ovenschaal.
      5. Besprenkel met olijfolie en bak in de oven op 180°C gedurende 15-20 minuten, tot de kaas warm is.

    • Dag 19: Gegrilde kalkoenburgers met avocadosalade
    • Ingrediënten:
      • 4 kalkoenburgers
      • Avocado
      • Tomaat
      • Komkommer
      • Rode ui
      • Koriander
      • Limoensap
      • Olijfolie
    • Bereiding:
      1. Verwarm de grill voor.
      2. Grill de kalkoenburgers tot ze gaar zijn.
      3. Snijd de avocado, tomaat, komkommer en rode ui in stukjes.
      4. Meng de gesneden groenten en koriander met limoensap en olijfolie voor de salade.
      5. Serveer de gegrilde kalkoenburgers met de avocadosalade.

    • Dag 20: Geroosterde bloemkoolsoep met spekjes
    • Ingrediënten:
      • Bloemkool
      • Ui
      • Knoflook
      • Kippenbouillon (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
      • Spekjes
      • Room
      • Olijfolie
    • Bereiding:
      1. Verwarm de oven voor op 200°C.
      2. Snijd de bloemkool in roosjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster in de oven tot ze zacht en lichtbruin zijn.
      3. Bak de spekjes in een pan tot ze knapperig zijn, haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
      4. Fruit ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
      5. Voeg de geroosterde bloemkool toe en bak kort mee.
      6. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat sudderen tot de bloemkool gaar is.
      7. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
      8. Voeg room toe naar smaak en warm de soep nog even door.
      9. Serveer de bloemkoolsoep gegarneerd met de gebakken spekjes.