Courgette lasagne met ricotta en parmaham

  • Wat je nodig bent:

  • 1 courgette, in lange plakken
  • 100 gram parmaham
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 5 gram basilicum
  • 250 gram ricotta of huttenkase
  • 1 ei
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • snufje Italiaanse kruiden en oregano

  • Verwarm de over voor op 200 graden. Meng het ei samen met de ricotta, de kruiden en wat zout en peper. Schaaf vervolgens de courgette met een kaasschaaf. Meng de tomatenblokjes met wat basilicum. Vet de ovenschaal in en maak laagjes van de courgette, parmaham, het ricottamengsel en tomaat. Herhaal deze laagjes totdat alle ingrediĆ«nten op zij. Zorg er echter wel voor dat je dunne laagjes maakt. Doe vervolgens de Parmezaanse kaas erover en bak de lasagne in 45 minuten gaar.
  • Indien gewenst, kan de courgette eerst even licht worden gegrild in een grillpan. Dit zorgt voor een wat vollere smaak van de lasagne.