Risotto met paddenstoelen uit de oven

  • Risotto met paddenstoelen uit de oven Voor 4 personen

  • Ingrediënten:
  • ● 1 sjalot
  • ● 350 gram risotto
  • ● 33 ml witte wijn
  • ● Olijfolie
  • ● 250 gram paddenstoelen.
  • ● 50 gram parmezaanse kaas
  • ● 85 gr mascarpone
  • ● ½ bos peterselie
  • ● Peper en zout naar smaak

  • Bereidingswijze:
  • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2. Fruit de sjalotten aan in de pan in wat olijfolie.
  • 3. Voeg vervolgens de gehele hoeveelheid risotto toe en roer licht door.
  • 4. Blus de risotto af met de bouillon en de witte wijn. Dek af met een deksel en laat kort op laag vuur staan.
  • 5. Doe de risotto in een ovenschaal en zet 16 minuten in de oven op 180 graden.
  • 6. Bak ondertussen de paddenstoelen krokant in een pan.
  • 7. Haal de risotto uit de oven en roer de paddenstoelen, de kaas en de mascarpone erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • 8. Hak de peterselie fijn en gebruik dit als garnering bij het opdienen.