Chocolademousse

  • IngrediĆ«nten

  • Voor 7 a 8 kopjes dessertglaasjes
  • 350 ml slagroom
  • 100 gr pure chocolade, circa 75% cacao
  • 100 gr pure chocolade, circa 85% cacao
  • 3 theelepels Zoetstof
  • 3 middelgrote eieren
  • 1,5 theelepel vanille aroma
  • snufje zout

  • Bereidingswijze :
  • Klop de slagroom met een elektrische mixer op een medium snelheid en op het eind op een hoge snelheid. Zet de slagroom na het kloppen even in de koelkast.
  • Vul een steelpan met een laagje water en breng dit aan de kook. Plaats vervolgens een hittebestendige kom bovenop de steelpan en smelt hierin de pure chocolade au bain-marie. Laat de chocolade na het smelten op kamertemperatuur rusten.
  • Pak nu een schone hittebestendige kom en voeg de eieren, zoetstof en het zout toe aan de kom. Plaats de kom boven op het steelpannetje met het kokende water en zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Klop met de mixer op de hoogste stand, totdat het eimengsel lauw aanvoelt. Haal de kom dan van het pannetje en klop nog even door op het aanrecht, totdat het mengsel is afgekoeld.
  • Voeg de gesmolten chocolade samen met de vanille aroma dan toe aan het eimengsel en klopt dit goed door elkaar. Spatel ten slotte de slagroom voorzichtig door het chocolademengsel, totdat alles goed is gemengd. Schep de koolhydraatarme chocolademousse in 6 kleine dessertglazen, dek af met huishoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. 
  • Dien het op in dessertglazen, en gebruik als garnering een beetje geraspte chocolade, en een toefje slagroom. Enjoy !