- Maak je eigen pizzabodem.
- Wat je erop wilt liggen (toppings) mag je helemaal zelf bepalen hoe caloriearm je de pizza wilt houden
- De Bodem maak je met de volgende ingrediënten:
- – 500gr tarwebloem
- – 300ml water
- – 7gr gist (1 zakje)
- – 1tl gedroogde oregano
- – 10gr zout
- – olijfolie
- Meng de gist, oregano en zout door de tarwebloem en voeg daarna het water toe. Kneed met de hand tot een soepel deeg.
- In eerste instantie plakt het een beetje, maar dat gaat later weg.
- Blijf zeker een minuut of 5 doorkneden.
- Maak er daarna een bal van.
- Vet een grote kom in met een dun laagje olijfolie en smeer de bal ook heel lichtjes in. Leg de bal in de kom en dek af met huishoudfolie.
- Laat dit een uurtje staan op het aanrecht totdat de bal in volume verdubbeld is.
- Als het deeg klaar is, leg je het op je werkvlak en sla je eerst even het lucht uit het deeg.
- Paar flinke klappen werken daarvoor prima.
- Snijd het deeg in 3 gelijke stukken.
- Met een deegroller maak je een ronde (of vierkant of rechthoekig) dunne plak.
- Rol de zijkanten weer een klein beetje op zodat deze straks dikker worden in de oven.
- Leg de plak op een stuk bakpapier en dan is het tijd om te beleggen.
- Verwarm de oven zeker 20 minuten voor op 225 graden.
- Zet het bakblik waar je straks de pizza’s op legt in de oven zodat deze ook flink heet wordt.
- Nadat je de pizza met tomatensaus en al je andere ingrediënten gereed gemaakt hebt dan mag de pizza de oven in.
- Schuif de pizza met bakpapier en al op de hete bakplaat en bak ze in circa 15 minuten gaar en knapperig.
- Enjoy!