- Maak eenvoudig een roux, voeg de Marne Groninger mosterd toe. Bak de spekjes krokant en de snijd de prei in ringetjes. Voeg voor opdienen de spekjes en de prei toe.
- Wat heb je nodig?
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 1 liter bouillon
- 3 eetlepels Marne Groninger mosterd
- 250 gram spekjes
- 125 ml room
- 1 prei
- Hoe maak je de soep?
- Laat de boter smelten in een grote soeppan, maar laat het niet bruin worden.
- Voeg de bloem toe om er een roux van te maken. Laat deze 4 minuten koken.
- Voeg de bouillon toe en roer goed door tot een gladde soep.
- Doe vervolgens de Marne Groninger mosterd erbij en laat het geheel 5 minuten op een laag vuur indikken.
- Voeg vervolgens de room toe en roer goed door, laat de soep nu niet meer koken.
- Bak ondertussen de spekjes lekker krokant en laat deze uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Snijd de prei in kleine repen of ringetjes.
- Voeg vlak voor het opdienen de spekjes en de prei toe aan de soep.
- Vervang eventueel de Marne Groninger mosterd voor de Marne Grove mosterd.
- Variatietip: voeg wat Kerrie poeder toe.
- Variatietip: vervang eventueel 10 cl bouillon door 10 cl witte wijn.