Bloemkoolrijst met garnalen

  • IngrediĆ«nten:
    • 1 middelgrote bloemkool (of kant en klare bloemkoolrijst)
    • 150 g garnalen
    • 1 teentje knoflook
    • 1 rode paprika
    • 1 ui
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel sesamolie
    • Lente-ui
    • Sesamzaadjes

  • Bereidingswijze:
    1. Maal de bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot rijstachtige korrels.
    2. Bak de garnalen in een pan tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
    3. Bak de knoflook, ui en rode paprika in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
    4. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en roerbak gedurende 5-7 minuten.
    5. Voeg de garnalen terug toe aan de pan samen met de sojasaus en sesamolie. Roer alles goed door elkaar.
    6. Garneer met gehakte lente-ui en sesamzaadjes voor het opdienen.