Nasi Goreng met Spiegelei

  • Koolhydraatarm

  • IngrediĆ«nten voor de nasi goreng:

  • 300g bloemkoolrijst
  • 100g kipfilet in kleine blokjes
  • 50g garnalen, gepeld
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: keto-vriendelijke ketjap manis saus

  • IngrediĆ«nten voor de spiegelei:
  • 2 eieren
  • Olijfolie om te bakken
  • Zout en peper naar smaak

  • Bereidingswijze:
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de kipfilet toe en bak tot ze gaar zijn.
  • Voeg de garnalen en rode paprika toe en bak tot de garnalen roze zijn.
  • Voeg de bloemkoolrijst en sojasaus toe. Bak alles door elkaar tot de bloemkoolrijst warm en gaar is.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat extra sojasaus of ketjap manis toe voor een rijkere smaak.
  • Terwijl de nasi goreng kookt, bak je twee spiegeleieren. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en breek twee eieren boven de pan. Bak tot de randen knapperig zijn maar de dooier nog zacht is.
  • Serveer de koolhydraatarme nasi goreng in kommen, leg een spiegelei bovenop elke portie en bestrooi met de lente-uitjes. Voeg eventueel wat extra chilisaus of sambal toe voor wat extra pit.
  • Geniet van je koolhydraatarme nasi goreng met spiegelei!