Gevulde Portobello’s met Spinazie en Ricotta

  • Ingrediënten:
  • 4 grote portobello-paddenstoelen
  • 150g verse spinazie, gehakt
  • 100g ricotta-kaas
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/4 kopje Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse basilicum voor garnering
  • Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Borstel de portobello-paddenstoelen schoon met een borsteltje of een papieren handdoek om het vuil te verwijderen.
  3. Verwijder de stelen en de onderkant van de hoeden van de paddenstoelen, zodat je een holle ruimte hebt om te vullen.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de spinazie en paprika toe en kook tot de spinazie verwelkt is.
  6. Haal de pan van het vuur en meng de ricotta-kaas door het spinaziemengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Bestrijk de buitenkant van de portobello-hoeden met de resterende eetlepel olijfolie. Vul elke portobello met het ricotta-spinaziemengsel.
  8. Leg de portobello’s in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
  9. Bak de gevulde portobello’s in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, tot ze zacht zijn en de kaas goudbruin is.
  10. Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer warm. Deze gevulde portobello’s kunnen als voorgerecht of als hoofdgerecht geserveerd worden. Voeg eventueel een frisse groene salade toe als bijgerecht.
  • Geniet van deze heerlijke gevulde portobello’s!