Ovenschotel met spruiten en ham

on
  • 400 gram spruitjes
  • 150 gram ham
  • 1 blokje groentebouillon
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak

  1. Halveer de spruitjes en kook ze tot ze beetgaar zijn in een pan met kokend water en een bouillonblokje. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
  3. Vervolgens snijd je de ham in blokjes. Als je plakjes ham hebt gekozen is het belangrijk om alle plakjes wel van elkaar af te halen, omdat ze anders bij elkaar blijven kleven.
  4. Vet een ovenschotel licht in en doe hierin de gekookte en uitgelekte spruitjes. Roer dan de hamblokjes erdoorheen en besprenkel de gehele schotel met de geraspte kaas. Je kan het eventueel nog met zout, peper en wat nootmuskaat naar smaak kruiden.
  5. Bak de schotel 20 minuten in de oven of tot de ham en bovenste spruitjes lekker knapperig worden en de kaas goed is gesmolten.