- Ingrediënten (voor 2 personen)
- – ½ bosje verse koriander
- – 1 middelgrote ui, gehalveerd en in dunne plakjes
- – ½ verse rode peper
- – een stukje verse gemberwortel te grootte van een halve duim, in dunne plakjes
- – ¼ van potje 283 gr Patak’s tikkamasalapasta
- – 2 kipfilets, in 2 cm dikke reepjes
- – ½ blik van 400 gr tomatenstukjes
- – ½ blik van 400 ml kokosmelk
- – 100 gr biologische yoghurt (optioneel)
- – een klein handje geschaafde amandelen (optioneel)
- Bereiden
- Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes, houd ze apart en hak de steeltjes fijn.
- Zet een grote braadpan op matig tot hoog vuur en doe er een paar scheuten olie en een klontje boter bij. Doe de uien, peper, gember en koriandersteeltjes erbij en bak die 10 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Doe de tikkamasalapasta en de reepjes kipfilet erbij. Roer zodat alle stukjes kip met de currypasta in aanraking komen en strooi er wat peper en zout over. Voeg de tomaten en de kokosmelk toe.
- Breng de curry aan de kook, zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen. Controleer de curry regelmatig om te kijken of hij niet te droog wordt en doe er als het nodig is wat extra water bij.
- Als de kip mals en gaar is, voeg je desgewenst wat extra zout en peper toe.
- Serveertip
- Lekker met basmatirijst, naanbrood, chutney en komkommersalade.