Courgette Bootjes gevuld met Gehakt en Kaas

  • Courgettes (2 grote)
  • Rundergehakt (300 g)
  • Rode paprika (1 stuk)
  • Rode ui (1 stuk)
  • Champignons (100 g)
  • Spinazie (50 g)
  • Feta kaas (optioneel)
  • Olijfolie
  • Gedroogde oregano
  • Zout en peper

  • Bereidingswijze:
  • 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2. Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit met een lepel, zodat je ‘bootjes’ krijgt.
  • 3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui, fijngehakte knoflook en in blokjes gesneden paprika toe en bak tot ze zacht zijn.
  • 4. Voeg de champignons toe aan het gehaktmengsel en bak tot ze zacht zijn.
  • 5. Voeg de spinazie toe en laat het slinken. Breng op smaak met oregano, zout en peper.
  • 6. Vul de courgettebootjes met het gehaktmengsel en bestrooi met verkruimelde feta kaas (optioneel).
  • 7. Bak de gevulde courgettes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de courgettes zacht zijn en de kaas goudbruin is.