Eigen pizzadeeg maken

  • Maak je eigen pizzabodem.

  • Wat je erop wilt liggen (toppings) mag je helemaal zelf bepalen hoe caloriearm je de pizza wilt houden 😉

  • De Bodem maak je met de volgende ingrediënten:
  • – 500gr tarwebloem
  • – 300ml water
  • – 7gr gist (1 zakje)
  • – 1tl gedroogde oregano
  • – 10gr zout
  • – olijfolie

  • Meng de gist, oregano en zout door de tarwebloem en voeg daarna het water toe. Kneed met de hand tot een soepel deeg.
  • In eerste instantie plakt het een beetje, maar dat gaat later weg.
  • Blijf zeker een minuut of 5 doorkneden.
  • Maak er daarna een bal van.
  • Vet een grote kom in met een dun laagje olijfolie en smeer de bal ook heel lichtjes in. Leg de bal in de kom en dek af met huishoudfolie.
  • Laat dit een uurtje staan op het aanrecht totdat de bal in volume verdubbeld is.
  • Als het deeg klaar is, leg je het op je werkvlak en sla je eerst even het lucht uit het deeg.
  • Paar flinke klappen werken daarvoor prima.
  • Snijd het deeg in 3 gelijke stukken.
  • Met een deegroller maak je een ronde (of vierkant of rechthoekig) dunne plak.
  • Rol de zijkanten weer een klein beetje op zodat deze straks dikker worden in de oven.
  • Leg de plak op een stuk bakpapier en dan is het tijd om te beleggen.
  • Verwarm de oven zeker 20 minuten voor op 225 graden.
  • Zet het bakblik waar je straks de pizza’s op legt in de oven zodat deze ook flink heet wordt.
  • Nadat je de pizza met tomatensaus en al je andere ingrediënten gereed gemaakt hebt dan mag de pizza de oven in.
  • Schuif de pizza met bakpapier en al op de hete bakplaat en bak ze in circa 15 minuten gaar en knapperig.
  • Enjoy!