- Ingrediënten:
- 4 grote portobello-paddenstoelen
- 150g verse spinazie, gehakt
- 100g ricotta-kaas
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/4 kopje Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse basilicum voor garnering
- Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Borstel de portobello-paddenstoelen schoon met een borsteltje of een papieren handdoek om het vuil te verwijderen.
- Verwijder de stelen en de onderkant van de hoeden van de paddenstoelen, zodat je een holle ruimte hebt om te vullen.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de spinazie en paprika toe en kook tot de spinazie verwelkt is.
- Haal de pan van het vuur en meng de ricotta-kaas door het spinaziemengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de buitenkant van de portobello-hoeden met de resterende eetlepel olijfolie. Vul elke portobello met het ricotta-spinaziemengsel.
- Leg de portobello’s in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de gevulde portobello’s in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, tot ze zacht zijn en de kaas goudbruin is.
- Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer warm. Deze gevulde portobello’s kunnen als voorgerecht of als hoofdgerecht geserveerd worden. Voeg eventueel een frisse groene salade toe als bijgerecht.
- Geniet van deze heerlijke gevulde portobello’s!