Groenten voor erbij

  • Geroosterde Groenten met Kruiden
  • Ingrediënten:
  • 2 middelgrote wortelen, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 middelgrote courgette, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 ui, in partjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Optioneel: verse kruiden zoals peterselie of basilicum voor garnering

  • Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe alle gesneden groenten en knoflook in een grote kom.
  • Besprenkel de groenten met olijfolie en meng goed zodat alle groenten gelijkmatig bedekt zijn.
  • Voeg zout, peper, gedroogde oregano en tijm toe aan de groenten en meng opnieuw tot alles gelijkmatig gekruid is.
  • Verspreid de groenten gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en lichtbruin beginnen te worden. Halverwege de kooktijd kun je de groenten omscheppen voor gelijkmatig roosteren.
  • Haal de groenten uit de oven en breng ze over naar een serveerschaal.
  • Garneer indien gewenst met verse kruiden zoals peterselie of basilicum.
  • Serveer de geroosterde groenten direct naast de schnitzel als bijgerecht.
  • Geniet van dit eenvoudige en smaakvolle bijgerecht naast je schnitzel!

  • Gegrilde Asperges met Balsamico Glazuur.
  • Ingrediënten:
  • 1 bosje verse groene asperges (ongeveer 250 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas voor garnering

  • Bereidingswijze:
  • Verwarm de grillpan voor op middelhoog vuur.
  • Was de asperges grondig en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
  • Meng de asperges in een kom met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de asperges op de voorverwarmde grillpan en gril ze gedurende 5-7 minuten, of tot ze gaar zijn en grillstrepen hebben, af en toe omdraaien voor gelijkmatig grillen.
  • Terwijl de asperges grillen, bereid je het balsamico glazuur voor. Verhit hiervoor de overgebleven 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort tot hij geurig is, maar niet bruin wordt.
  • Voeg de balsamicoazijn en honing toe aan de pan. Roer goed door en laat het mengsel sudderen tot het iets dikker wordt, ongeveer 2-3 minuten. Haal van het vuur.
  • Leg de gegrilde asperges op een serveerschaal en besprenkel met het balsamico glazuur.
  • Optioneel kun je wat geraspte Parmezaanse kaas over de asperges strooien voor extra smaak.
  • Serveer de gegrilde asperges direct naast de biefstuk als bijgerecht.
  • Geniet van dit smakelijke bijgerecht samen met je biefstuk!

  • Geroosterde Rosemary Aardappelen.
  • Ingrediënten:
  • 4 grote aardappelen (bij voorkeur vastkokend), in partjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse rozemarijnblaadjes, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

  • Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de aardappelen grondig en snijd ze in partjes van ongeveer gelijke grootte.
  • Doe de aardappelpartjes in een grote kom en voeg de olijfolie, fijngehakte knoflook, en verse rozemarijnblaadjes toe. Meng goed zodat alle aardappelen gelijkmatig bedekt zijn met de olie en kruiden.
  • Breng de aardappelpartjes op smaak met zout en peper naar smaak. Meng opnieuw om de smaken te combineren.
  • Verspreid de aardappelpartjes gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de aardappelen gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn, waarbij je ze halverwege de kooktijd een keer omdraait voor gelijkmatig roosteren.
  • Haal de geroosterde aardappelen uit de oven en breng ze over naar een serveerschaal.
  • Serveer de geroosterde rozemarijn aardappelen direct naast de ribeye als bijgerecht.
  • Geniet van deze smakelijke toevoeging aan je ribeye maaltijd!

  • Geroosterde bloemkoolroosjes met knoflook en Parmezaanse kaas.
  • Ingrediënten:
  • 1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)

  • Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de bloemkool en snijd deze in kleine roosjes.
  • Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en besprenkel ze met olijfolie. Voeg de fijngehakte knoflook toe en meng goed zodat de bloemkool gelijkmatig bedekt is met olie en knoflook.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Breng de bloemkool op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Rooster de bloemkoolroosjes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze gaar zijn en lichtbruin beginnen te worden.
  • Haal de bakplaat uit de oven en strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de geroosterde bloemkoolroosjes.
  • Zet de bakplaat terug in de oven en rooster nog eens 5-7 minuten, of tot de kaas gesmolten is en licht goudbruin begint te worden.
  • Haal de geroosterde bloemkoolroosjes uit de oven en garneer met verse gehakte peterselie als je dat wenst.
  • Serveer de geroosterde bloemkoolroosjes direct naast de ribeye als bijgerecht.
  • Geniet van dit heerlijke koolhydraatarme bijgerecht naast je ribeye!

  • Geroosterde groenten met feta en balsamico-glazuur.
  • Ingrediënten:
  • 1 middelgrote courgette, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika, in stukjes gesneden
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 g feta kaas, verkruimeld
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

  • Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de plakjes courgette, stukjes rode en gele paprika en rode ui partjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper naar smaak. Meng de groenten goed zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met de olie en kruiden.
  • Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en lichtbruin beginnen te worden, af en toe omdraaien voor gelijkmatig roosteren.
  • Terwijl de groenten roosteren, bereid je het balsamico-glazuur voor. Verwarm de balsamicoazijn in een kleine pan op middelhoog vuur. Laat het zachtjes sudderen tot het iets dikker wordt, ongeveer 3-5 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Haal de geroosterde groenten uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
  • Bestrooi de geroosterde groenten met verkruimelde feta kaas.
  • Drizzle het balsamico-glazuur over de groenten.
  • Serveer de geroosterde groenten direct naast de rundervink als bijgerecht.
  • Geniet van dit heerlijke koolhydraatarme bijgerecht naast je rundervink!

  • Geroosterde bloemkoolrijst met kruiden en geroosterde groenten.
  • Ingrediënten:
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Optioneel: fijngehakte verse peterselie of koriander voor garnering

  • Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze in een keukenmachine. Pulseer tot de bloemkool de textuur van rijst heeft.
  • Verspreid de bloemkoolrijst op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng de rode paprika, gele paprika en rode ui in een kom met 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Verspreid de groenten naast de bloemkoolrijst op de bakplaat.
  • Meng in een kleine kom het paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder en uienpoeder.
  • Besprenkel de groenten met de resterende olijfolie en strooi de kruidenmix erover. Meng goed om de groenten te coaten.
  • Rooster de bloemkoolrijst en groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en lichtbruin beginnen te worden, af en toe omscheppen voor gelijkmatig roosteren.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de geroosterde bloemkoolrijst en groenten over twee borden.
  • Garneer eventueel met fijngehakte verse peterselie of koriander.
  • Serveer de geroosterde bloemkoolrijst en groenten direct naast de döner kebab als bijgerecht.
  • Geniet van dit smakelijke en koolhydraatarme bijgerecht naast je döner kebab!

  • Geroosterde groenten met feta en basilicumpesto.
  • Ingrediënten:
  • 1 middelgrote courgette, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika, in stukjes gesneden
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 g feta kaas, verkruimeld
  • 2 eetlepels basilicumpesto

  • Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de plakjes courgette, stukjes rode en gele paprika en rode ui partjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper naar smaak. Meng de groenten goed zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met de olie en kruiden.
  • Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en lichtbruin beginnen te worden, af en toe omdraaien voor gelijkmatig roosteren.
  • Terwijl de groenten roosteren, bereid je de basilicumpesto voor (als je deze niet kant-en-klaar hebt). Mix hiervoor verse basilicumblaadjes, knoflook, geraspte Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie in een blender of keukenmachine tot een gladde pesto.
  • Haal de geroosterde groenten uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
  • Bestrooi de geroosterde groenten met verkruimelde feta kaas.
  • Drizzle de basilicumpesto over de groenten.
  • Serveer de geroosterde groenten direct naast de gemarineerde kippenhaas als bijgerecht.
  • Geniet van dit heerlijke koolhydraatarme bijgerecht naast je gemarineerde kippenhaas!

  • Geroosterde groenten met knoflook en Parmezaanse kaas.
  • Ingrediënten:
  • 1 middelgrote courgette, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika, in stukjes gesneden
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Optioneel: verse peterselie of basilicum voor garnering

  • Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de plakjes courgette, stukjes rode en gele paprika en rode ui partjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi met de fijngehakte knoflook. Meng de groenten goed zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met de olie en knoflook.
  • Breng de groenten op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en lichtbruin beginnen te worden, af en toe omdraaien voor gelijkmatig roosteren.
  • Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi de geroosterde groenten met geraspte Parmezaanse kaas.
  • Optioneel kun je wat verse peterselie of basilicum over de groenten strooien voor garnering.
  • Serveer de geroosterde groenten direct naast de rundsaucijzen als bijgerecht.
  • Geniet van dit heerlijke koolhydraatarme bijgerecht naast je rundsaucijzen!