- Geroosterde Groenten met Kruiden
- Ingrediënten:
- 2 middelgrote wortelen, geschild en in plakjes gesneden
- 1 middelgrote courgette, in plakjes gesneden
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 ui, in partjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Optioneel: verse kruiden zoals peterselie of basilicum voor garnering
- Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe alle gesneden groenten en knoflook in een grote kom.
- Besprenkel de groenten met olijfolie en meng goed zodat alle groenten gelijkmatig bedekt zijn.
- Voeg zout, peper, gedroogde oregano en tijm toe aan de groenten en meng opnieuw tot alles gelijkmatig gekruid is.
- Verspreid de groenten gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en lichtbruin beginnen te worden. Halverwege de kooktijd kun je de groenten omscheppen voor gelijkmatig roosteren.
- Haal de groenten uit de oven en breng ze over naar een serveerschaal.
- Garneer indien gewenst met verse kruiden zoals peterselie of basilicum.
- Serveer de geroosterde groenten direct naast de schnitzel als bijgerecht.
- Geniet van dit eenvoudige en smaakvolle bijgerecht naast je schnitzel!
- Gegrilde Asperges met Balsamico Glazuur.
- Ingrediënten:
- 1 bosje verse groene asperges (ongeveer 250 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas voor garnering
- Bereidingswijze:
- Verwarm de grillpan voor op middelhoog vuur.
- Was de asperges grondig en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
- Meng de asperges in een kom met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de asperges op de voorverwarmde grillpan en gril ze gedurende 5-7 minuten, of tot ze gaar zijn en grillstrepen hebben, af en toe omdraaien voor gelijkmatig grillen.
- Terwijl de asperges grillen, bereid je het balsamico glazuur voor. Verhit hiervoor de overgebleven 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort tot hij geurig is, maar niet bruin wordt.
- Voeg de balsamicoazijn en honing toe aan de pan. Roer goed door en laat het mengsel sudderen tot het iets dikker wordt, ongeveer 2-3 minuten. Haal van het vuur.
- Leg de gegrilde asperges op een serveerschaal en besprenkel met het balsamico glazuur.
- Optioneel kun je wat geraspte Parmezaanse kaas over de asperges strooien voor extra smaak.
- Serveer de gegrilde asperges direct naast de biefstuk als bijgerecht.
- Geniet van dit smakelijke bijgerecht samen met je biefstuk!
- Geroosterde Rosemary Aardappelen.
- Ingrediënten:
- 4 grote aardappelen (bij voorkeur vastkokend), in partjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel verse rozemarijnblaadjes, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de aardappelen grondig en snijd ze in partjes van ongeveer gelijke grootte.
- Doe de aardappelpartjes in een grote kom en voeg de olijfolie, fijngehakte knoflook, en verse rozemarijnblaadjes toe. Meng goed zodat alle aardappelen gelijkmatig bedekt zijn met de olie en kruiden.
- Breng de aardappelpartjes op smaak met zout en peper naar smaak. Meng opnieuw om de smaken te combineren.
- Verspreid de aardappelpartjes gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de aardappelen gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn, waarbij je ze halverwege de kooktijd een keer omdraait voor gelijkmatig roosteren.
- Haal de geroosterde aardappelen uit de oven en breng ze over naar een serveerschaal.
- Serveer de geroosterde rozemarijn aardappelen direct naast de ribeye als bijgerecht.
- Geniet van deze smakelijke toevoeging aan je ribeye maaltijd!
- Geroosterde bloemkoolroosjes met knoflook en Parmezaanse kaas.
- Ingrediënten:
- 1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
- Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de bloemkool en snijd deze in kleine roosjes.
- Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en besprenkel ze met olijfolie. Voeg de fijngehakte knoflook toe en meng goed zodat de bloemkool gelijkmatig bedekt is met olie en knoflook.
- Verdeel de bloemkoolroosjes gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Breng de bloemkool op smaak met zout en peper naar smaak.
- Rooster de bloemkoolroosjes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze gaar zijn en lichtbruin beginnen te worden.
- Haal de bakplaat uit de oven en strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de geroosterde bloemkoolroosjes.
- Zet de bakplaat terug in de oven en rooster nog eens 5-7 minuten, of tot de kaas gesmolten is en licht goudbruin begint te worden.
- Haal de geroosterde bloemkoolroosjes uit de oven en garneer met verse gehakte peterselie als je dat wenst.
- Serveer de geroosterde bloemkoolroosjes direct naast de ribeye als bijgerecht.
- Geniet van dit heerlijke koolhydraatarme bijgerecht naast je ribeye!
- Geroosterde groenten met feta en balsamico-glazuur.
- Ingrediënten:
- 1 middelgrote courgette, in plakjes gesneden
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 gele paprika, in stukjes gesneden
- 1 rode ui, in partjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 50 g feta kaas, verkruimeld
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de plakjes courgette, stukjes rode en gele paprika en rode ui partjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper naar smaak. Meng de groenten goed zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met de olie en kruiden.
- Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en lichtbruin beginnen te worden, af en toe omdraaien voor gelijkmatig roosteren.
- Terwijl de groenten roosteren, bereid je het balsamico-glazuur voor. Verwarm de balsamicoazijn in een kleine pan op middelhoog vuur. Laat het zachtjes sudderen tot het iets dikker wordt, ongeveer 3-5 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Haal de geroosterde groenten uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
- Bestrooi de geroosterde groenten met verkruimelde feta kaas.
- Drizzle het balsamico-glazuur over de groenten.
- Serveer de geroosterde groenten direct naast de rundervink als bijgerecht.
- Geniet van dit heerlijke koolhydraatarme bijgerecht naast je rundervink!
- Geroosterde bloemkoolrijst met kruiden en geroosterde groenten.
- Ingrediënten:
- 1 middelgrote bloemkool
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, in partjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- Optioneel: fijngehakte verse peterselie of koriander voor garnering
- Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze in een keukenmachine. Pulseer tot de bloemkool de textuur van rijst heeft.
- Verspreid de bloemkoolrijst op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Meng de rode paprika, gele paprika en rode ui in een kom met 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
- Verspreid de groenten naast de bloemkoolrijst op de bakplaat.
- Meng in een kleine kom het paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder en uienpoeder.
- Besprenkel de groenten met de resterende olijfolie en strooi de kruidenmix erover. Meng goed om de groenten te coaten.
- Rooster de bloemkoolrijst en groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en lichtbruin beginnen te worden, af en toe omscheppen voor gelijkmatig roosteren.
- Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de geroosterde bloemkoolrijst en groenten over twee borden.
- Garneer eventueel met fijngehakte verse peterselie of koriander.
- Serveer de geroosterde bloemkoolrijst en groenten direct naast de döner kebab als bijgerecht.
- Geniet van dit smakelijke en koolhydraatarme bijgerecht naast je döner kebab!
- Geroosterde groenten met feta en basilicumpesto.
- Ingrediënten:
- 1 middelgrote courgette, in plakjes gesneden
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 gele paprika, in stukjes gesneden
- 1 rode ui, in partjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 50 g feta kaas, verkruimeld
- 2 eetlepels basilicumpesto
- Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de plakjes courgette, stukjes rode en gele paprika en rode ui partjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper naar smaak. Meng de groenten goed zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met de olie en kruiden.
- Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en lichtbruin beginnen te worden, af en toe omdraaien voor gelijkmatig roosteren.
- Terwijl de groenten roosteren, bereid je de basilicumpesto voor (als je deze niet kant-en-klaar hebt). Mix hiervoor verse basilicumblaadjes, knoflook, geraspte Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie in een blender of keukenmachine tot een gladde pesto.
- Haal de geroosterde groenten uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
- Bestrooi de geroosterde groenten met verkruimelde feta kaas.
- Drizzle de basilicumpesto over de groenten.
- Serveer de geroosterde groenten direct naast de gemarineerde kippenhaas als bijgerecht.
- Geniet van dit heerlijke koolhydraatarme bijgerecht naast je gemarineerde kippenhaas!
- Geroosterde groenten met knoflook en Parmezaanse kaas.
- Ingrediënten:
- 1 middelgrote courgette, in plakjes gesneden
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 gele paprika, in stukjes gesneden
- 1 rode ui, in partjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- Optioneel: verse peterselie of basilicum voor garnering
- Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de plakjes courgette, stukjes rode en gele paprika en rode ui partjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi met de fijngehakte knoflook. Meng de groenten goed zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met de olie en knoflook.
- Breng de groenten op smaak met zout en peper naar smaak.
- Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en lichtbruin beginnen te worden, af en toe omdraaien voor gelijkmatig roosteren.
- Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi de geroosterde groenten met geraspte Parmezaanse kaas.
- Optioneel kun je wat verse peterselie of basilicum over de groenten strooien voor garnering.
- Serveer de geroosterde groenten direct naast de rundsaucijzen als bijgerecht.
- Geniet van dit heerlijke koolhydraatarme bijgerecht naast je rundsaucijzen!