Groninger mosterdsoep

  • Maak eenvoudig een roux, voeg de Marne Groninger mosterd toe. Bak de spekjes krokant en de snijd de prei in ringetjes. Voeg voor opdienen de spekjes en de prei toe.

  • Wat heb je nodig?
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 1 liter bouillon
  • 3 eetlepels Marne Groninger mosterd
  • 250 gram spekjes
  • 125 ml room
  • 1 prei

  • Hoe maak je de soep?
  • Laat de boter smelten in een grote soeppan, maar laat het niet bruin worden.
  • Voeg de bloem toe om er een roux van te maken. Laat deze 4 minuten koken.
  • Voeg de bouillon toe en roer goed door tot een gladde soep.
  • Doe vervolgens de Marne Groninger mosterd erbij en laat het geheel 5 minuten op een laag vuur indikken.
  • Voeg vervolgens de room toe en roer goed door, laat de soep nu niet meer koken.
  • Bak ondertussen de spekjes lekker krokant en laat deze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Snijd de prei in kleine repen of ringetjes.
  • Voeg vlak voor het opdienen de spekjes en de prei toe aan de soep.
  • Vervang eventueel de Marne Groninger mosterd voor de Marne Grove mosterd.
  • Variatietip: voeg wat Kerrie poeder toe.
  • Variatietip: vervang eventueel 10 cl bouillon door 10 cl witte wijn.