- Risotto met paddenstoelen uit de oven Voor 4 personen
- Ingrediënten:
- ● 1 sjalot
- ● 350 gram risotto
- ● 33 ml witte wijn
- ● Olijfolie
- ● 250 gram paddenstoelen.
- ● 50 gram parmezaanse kaas
- ● 85 gr mascarpone
- ● ½ bos peterselie
- ● Peper en zout naar smaak
- Bereidingswijze:
- 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- 2. Fruit de sjalotten aan in de pan in wat olijfolie.
- 3. Voeg vervolgens de gehele hoeveelheid risotto toe en roer licht door.
- 4. Blus de risotto af met de bouillon en de witte wijn. Dek af met een deksel en laat kort op laag vuur staan.
- 5. Doe de risotto in een ovenschaal en zet 16 minuten in de oven op 180 graden.
- 6. Bak ondertussen de paddenstoelen krokant in een pan.
- 7. Haal de risotto uit de oven en roer de paddenstoelen, de kaas en de mascarpone erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- 8. Hak de peterselie fijn en gebruik dit als garnering bij het opdienen.