Zuurkool Ovenschotel

  • Ingrediënten:
    • 500 g rundergehakt
    • 500 g zuurkool (uitgelekt)
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 200 g champignons
    • 150 g geraspte kaas
    • 200 ml zure room
    • Olijfolie
    • Paprikapoeder
    • Zout en peper
  • Bereidingswijze:
    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
    3. Voeg het rundergehakt toe en bak tot het bruin is.
    4. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn.
    5. Meng de uitgelekte zuurkool met het gehaktmengsel en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
    6. Verdeel het mengsel over een ingevette ovenschaal en verdeel de zure room erover.
    7. Bestrooi met geraspte kaas en bak in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.